HISTÒRIA

 

ASPECTES D'UNA CRONOLOGIA ESPORTIVA

8 d'octubre de 1951. Amb ocasió de jugar-se a Juneda un partit d'hoquei entre els equips Escuela de Trabajo de Reus i Lista Azul de Lleida, per tal de recaptar diners per a la Volta Ciclista a Catalunya, sorgí la idea de crear el club Hoquei Juneda.

 
Primer partit oficial del CH Juneda, Lleida 24 de febrer de 1952. Equip del CH Juneda 1952

6 d'abril de 1952. Amb el partit contra el CP Cervantes, el CH Juneda inagurà la primera temporada de la seva història esportiva desprès de tres actuacions a Lleida. A la mitja part del partit, Glòria Soldevila Jové va efectuar una exhibició de patinatge artístic.

31 d'agost de 1952. Presentació de l'equip campió d'Espanya, el Reus Deportiu, en un partit de festa Majorcontra el CH Juneda reforçat. Durant el descans Maria Ayuda ( sotscampiona de Catalunya ) i Glòria Soldevila efectuaren una exhibició de patinatge artístic.

30 d'agost de 1953. Partit de Festa Major entre el CF Barcelona ( campió d'Espanya de 1953 ) i el Reus Deportiu ( campió d'esopanya de 1952 ).

31 de gener de 1954. Desprès d'aconseguir el títol de campió provincial, inicià la lliga final del Campionat de Catalunya per a l'ascens a la Segona Divisió Nacional.

29 d'agost de 1954. El CHJ va disputar el trofeu de Festa Major contra una selecció del millors jugadors del món

7 de novembre de 1954. Inaguració de la nova pista amb la presentació del CP Vic contra el CH Juneda en l'inici del campionat de Segona Divisió Nacional.

2 i 9 d'octubre de 1955. El CHJ disputà un partit contra Apolo CH de Barcelona en els actes d'homenatge al Dr. Josep Cornudella al camp de la Fuxarda de Montjuïc. El 9 d'octubre era el poble de Juneda qui retía el seu particular agraïment al metge del Baldo fent-lo fill predilecte de la Vila i concedint el seu nom a l'antic carrer Nou. L'escalf popular guanyà en protagonisme en el seu camí cap a la Pista del parc Alegria. S'hi va fer una sardana de germanor i i un partit amistós contra el CP Cervantes de Lleida.

29 d'agost de 1956. Partit de Festa Major entre el Manchester d'Anglaterra i el Juneda reforçat.

31 d'agost de 1963. Partit de Festa Major entre un combinat de la Selecció Espanyola i el Lista azul, campió d'Espanya de la 2a Divisió.

28 d'agost de 1972. Festival esportiu a benefici del Club Futbol Juneda entre el Reus Deportiu (campió d'Europa) i el Sicoris Club de Lleida.

20 d'agost de 1974. Creació del Club Hoquei, en la seva segona època, desprès d'una reunió entre exjugadors i simpatitzants de l'hoquei sobre patins.

14 de desembre de 1974. El CHJ va participar, per primera vegada, en una competició de curses sobre patins. Aquest fet s'esdevenia al circuit del Camp d'Esports de Lleida dins dels actes del II Trofeu Tardor. El CHJ amb pocs mesos de preparació va aconseguir la copa al millor equip classificat en la categoria benjamí i el segon lloc en la d'aleví.

12 de gener de 1975. Represa de la segona època de l'hoquei sobre patins amb els partits de l'equip base i els veterans contra el Reus Deportiu.

14 de juny de 1975. Inauguració de la nova pista del Parc Alegria amb una vetllada hoqueistica en el qual el CHJ va presentar el nou equip que participaria al campionat de 2a divisió.

29 d'agost de 1975. Homenatge a Joan Sabater, entrenador de la Selecció Nacional Espanyola, amb una partit entrre els veterans del Reus Deportiu i el CH Juneda.

27 d'agost de 1976. 2on Trofeu Viola-Tarragona amb la disputa d'un partit de preparació entre els campions del món, integrat per components de la Selecció Nacional Espanyola. Primer Festival de Patinatge Artístic dels patinadors/es del CH Juneda.

26 d'agost de 1977. 3r Trofeu Viola-Tarragona.

26 de febrer de 1978. El CH Juneda va organitzar, al Teatre de la Cooperativa del Camp, un festival d'exhibició de ballet a càrrec de l'acadèmia Lleidatana de Mercè Mor. Aquesta gala de ballet va servir d'aparador d'una idea que s'estava gestant al si de l'entitat.

25, 26, 27 i 28 de maig de 1978. L'equip infantil del CH Juneda va participar a la fase final del 1r Campionat Infantil d'Espanya, celebrat a Oviedo i a Mieres ( Astúries ). Desprès de disputar-se tots els partits en joc, l'equip infantil va quedar en sisena posició.

6 de maig de 1979. Al local de la Cooperativa del Camp, es va celebrar el I Festival de Dança a càrrec del grup de ballet del CH Juneda sota la direcció i coreografia de Montse Lozano.

30 de setembre de 1979. A la pista parc Alegria es va viure una vibrant exhibició de patinatge a càrrec de la Selecció Nacional Espanyola. Entre els patinadors que van destacar hi havia Rosa Ma Pey campiona d'Espanya; Marta Vera sotscampiona i els germans Mur campions d'Espanya i quarts classificats en els campionats del món, dins de la categoria de parelles.

15, 16, 17 i 18 de maig de 1980. L'equip d'aleví del CH Juneda va quedar cinquè a la fase final del campionat d'Espanya d'Alacant.

28 d'agost de 1981. El CH Juneda celebrà el seu 30è aniversari amb un partit d'hoquei contra el Pla de Santa Maria i amb el tradicional Festival de Patinatge Artístic de Festa Major.

Equip sènior de 2a Divisió Nacional. Temporada 1980-1981.

10 i 11 d'octubre de 1981. El CH Juneda organitzà per primera vegada, un Campionat Provincial de Patinatge Artístic a la Pista Parc Alegria.

20, 21 i 22 de novembre de 1981. Montse palau, en la categoria infantil, va participar en el 36è Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic celebrat a La Corunya. Era la primera vegada que que la Federació Lleidatana enviava representants a un campionat d'Espanya.

21, 22 i 23 de maig de 1982. L'equip infantil del CH Juneda va finalitzar el campionat provincial en en primera posició del seu grup. Aquesta classificació el portà a ser el representant de les terres de Lleida a la fase final del campionat d'Espanya, celebrada a Reus on va quedar en un merescut cinquè lloc.

26 i 27 de juny de 1982. L'equip format per Cecília Quer, Montse Palau i Roser Salla es van classificar per disputar el campionat d'Espanya en la categoria de Segona B.

9, 10, 11 i 12 d'octubre de 1982. Mònica Rosinach va participar als XXXVII Campionats d'Espanya de Patinatge artístic celebrats a Santander en la categoria aleví.

21 i 22 de maig de 1983. Montse Palau participà al Campionat d'Espanya de la categoria Segona B celebrat a Madrid.

Octubre de 1983. El CH Juneda passà a disputar, per primera vegada en la seva història, els partits al campionat de Primera Catalana.

13 de novembre de 1983. Al poliesportiu de la bordeta es va celebrar el IV Campionat Provincia de Patinatge Artístic. Juneda va aconseguir el primer premi amb " Anònim ".

27 28 i 29 de juliol de 1984. Albert Palau i Mireia Torruella van desplaçar-se fins a Villanueva de Gállego (Saragossa) per participar al Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic. Albert Palau es proclamà sots-campió d'Espanya de la categoria Benjamí. Pocs dies abans havia guanyat el Campionat de catalunya de Reus.

24 d'agost de 1984. El Xè Festival de patinatge Artístic de les vigilies de la Festa Major va comptar amb la col.laboració estel.lar dels germans Dalmau, campions de Catalunya, Espanya i sotscampions d'Europa. En el marc dels actes culturals de la Festa Major, la secció de patinatge va presentar al vestívul de l'Ajuntament de Juneda, una exposició fotogràfica i documental del seu desè aniversari.

9 de setembre de 1984. Se celebra el Festival Provincial de Patinatge Artístic a la pista de Golmés. El patinatge junedenc guanyà amb la peça " llegenda escosesa ".

2 de desembre de 1984. Una selecció de patinadors van participar al 1r Campionat de Festivals de la Vila de Cambrils on van aconseguir cinc trofeus en patinatge artístic ( primer classificat, estil, vestuari, coreografia i originalitat ).

24 d'agost de 1985. Per primera vegada a Juneda es vacelebrar un partit d'hoquei mixt entre el Centre Social Catòlic de Terrassa (femení) i el CH Juneda.

9 de novembre de 1986. Al VIIè Campionat de Festivals de Patinatge Artístic de Lleida celebrat al casal Bellcamp d'Alguaire, el club junedenc obtingué el primer premi amb el ballet " Cabaret ".

Maig de 1987. . L'equip juvenil del CH Juneda va quedar campió provincial de la seva categoria. Aquest fet el portà a competir al Campionat de Catalunya i a la fase sector de classificació per als campionats d'Espanya.

12 d'abril de 1987. Partit internacional d'hoquei patins entre el Centro Español Stuttgart i el CH Juneda.

6 7 i 8 de maig de 1988. L'equip junior, després de guanyar el campionat provincial, es classificà a la fase sector de Pamplona per tal de disputar la 1ª copa d'Espanya que se delebrà a Grado ( Asturies ). Quedaren en el cinquè lloc de la classificació.

Maig de 1990. El CH Juneda es proclamà campió de la 2ª Divisió Nacional, fet que els donà el passaport per ascendir de categoria. també guanyaren la Copa Generalitat.

Octubre de 1990. El CH Juneda començà la nova temporada a la lliga de Primera Catalana. Un segon equip sènior, que reforçava el primer equip, jugà a la Segona Divisió Catalana.

Equip sènior de 2a Divisió Nacional. Temporada 1985-1986.
Equip sènior de Primera Catslana del CH juneda ( 1990-1991)
Equip sènior B del CH Juneda ( 1991-1992)

Setembre de 1992. L'equip sènior, que militava a la 2ª Divisió assolí el sotscampionat al Torneig de l'Espluga de Francolí.

Juny de 1993. El CH Juneda va quedar sotscampió de la Copa Generalitat i va ascendir a Primera Catalana després de guanyar tots els partits de la lligueta.

17 i 25 de juny de 1995. L'equip aleví del CH Juneda va estrenar oficiosament el Pavelló Poliesportiu Municipal en un partit de la Copa Generalitat contra el Bell-lloc. Pocs dies després va portar a les vitrines del club el sotscampionat de la Copa Generalitat, a la final disputada a Tremp contra el CH Mollerussa.

23 d'agost de 1995. En els actes de la Setmana Cultural es va promoure un Festival de Patinatge Artístic amb la participació, entre altres patinadors de diferents clubs de la territorial de Lleida, del junedenc Albert Palau, sotscampió d'europa en la categoria júnior (1994).

1 d'octubre de 1995. El CH Juneda instaurà el Trofeu Memorial " Ramon Quer i Salla " en homenatge a qui va ser fundador, jugador, president i entrenador del club.

7 d'octubre de 1995. Inaguració oficial del pavelló poliesportiu de Juneda a càrrec del Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya.

6 de desembre de 1995. A l'Assamblea General del club es va crear la secció de patinatge. Aquesta secció feia uns anys que s'havia dissolt i ara tornava a formar part de la família hoqueista de Juneda.

22 d'agost de 1996. Dins els actes de la Setmana Cultural, la secció de patinatge del CH Juneda recuperà el Festival de patinatge Artístc, després de vuit anys d'estar absent de les vigílies de la Festa Major.

1996-1997. El CH Juneda va comptar a un equip femení d'hoquei sobre patins. Sota les ordres de l'entrenador Carles Cabús, van disputar diversos partits amistosos. La seva presentació oficial es va fer al 2on Trofeu Memorial " Ramon Quer i Salla ".

27 d'abril de 1997. El Club Hoquei va organitzar la diada del patí. Es va fer una patinada pels carrers de Juneda, una exhibició de patinatge en línia, un partit d'hoquei de veterans i una prova interclub a la conquesta del patí.

Maig de 1997. Els infantils, entrenats per Joan Gatius, van quedar campions de la lliga Catalana i sotscampions de la Copa Generalitat.

1998-1999. El CH Juneda continuà a Primera Divisió Catalana. Va fer la millor temporada de la seva història, ja que va aconseguir el tercer lloc de la classificació final.

Desembre de 1999. La secció de patinatge participava al Festival Provincial que va acollir Les Borges Blanques al pavelló poliesporti " Francesc Macià ". Juneda assolia el primer premi a la classificació general.
14 de gener de 2001. Es participà al I Campionat de Catalunya de Conjunts d'Exhibició de Patinatge Artístic en la categoria de grups nombrosos que se celebrà a Olot. Amb el ballet " Victory ", s'aconseguí el sisé lloc de tot l'àmbit català.

" Victory " ballet interpretat al 1r campionat de catalunya de Conjunts d'Exhibició de Patinatge Artístic. ( Olot, 14 de gener de2001 ).

9 i 10 de juny de 2001. El CH Juneda va organitzar, en l'any del seu 50è aniversari, el campionat de catalunya d'Hoquei sobre Patins en la categoria benjamins.

15 16 i 17 de juny de 2001. En els actes del 25è aniversari de la secció de patinatge del CH Juneda, Juneda va viure, per primera vegada a la seva història, el Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic i de Dansa en la categoria sènior.